Poporodna vadba

Zakaj poporodna vadba?

Zaradi številnih specifičnih sprememb, tako telesnih kot hormonskih, skozi katere gredo nosečnice in mamice takoj po porodu. V ta namen smo sestavili poseben, prilagojen program, ki se osredotoča na varno in strokovno podprto krepitev vseh delov telesa, ki so bili v času nosečnosti in med porodom najbolj obremenjeni.

Prednosti programa

  • krepitev mišic medeničnega dna

  • odlično telesno počutje

  • telesna in duševna sprostitev

  • izboljšan krvni obtok

  • pospešeno celjenje poškodovanih mišičnih in vezivnih tkiv

Kdaj začeti s poporodno vadbo?

Po porodu je priporočljivo z vadbo pričet postopoma, in sicer z lahkotno vadbo...skupaj po posvetu s svojim ginekologom se posameznica odloča tudi na podlagi lastnega počutja – ko začuti da ima dovolj moči, drugače pa je priporočljivo počakati nekje do vsaj 6 tednov po porodu, oziroma 12 tednov po porodu s carski rezom.

Strokovno vodenje vadbe

Ekipa je skrbno izbrana pod mentorstvom naše najbolj priznane fizioterapevtke na področju zdravja žensk, in sicer viš. pred. mag. Darije Šćepanović, viš. fiziot.

Poskrbimo za varstvo vašega otroka

Vadbe se lahko udeležite z ali brez dojenčka. Za varstvo vašega otroka poskrbimo mi, kar medtem ko vadite.

Svoje dejavnosti izvajamo v pritličnih prostorih Feniks Studia.

Naslov: Stegne 33, 1000 Ljubljana

Parkirišče zagotovljeno poleg stavbe.

Urnik vadb

Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek
10.30
Poporodna vadba
10.30
11.30
Poporodna vadba
10.30
11.30
10.45
11.00
11.15
11.30
Poporodna vadba
11.30
12.30
Poporodna vadba
11.30
12.30
Poporodna vadba
11.30
12.30
Poporodna vadba
11.30
12.30
11.45
12.00
12.15

Ponedeljek

Torek

Sreda

Četrtek

Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek
11.30
Poporodna vadba
11.30
12.30
Poporodna vadba
11.30
12.30
11.45
12.00
12.15

Torek

Četrtek

Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek
10.30
Poporodna vadba
10.30
11.30
Poporodna vadba
10.30
11.30
10.45
11.00
11.15

Ponedeljek

Sreda

Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek
11.30
Poporodna vadba
11.30
12.30
Poporodna vadba
11.30
12.30
11.45
12.00
12.15

Ponedeljek

Sreda

No events available!

Cenik

Mesečna karta (2x tedensko)
75 €

Za več informacij smo dostopni na tel. št.: 041 921 266

Zanima me več

Polja označena z * so obvezna.

Mnenja naših strank

Ekipa

Osebni trener | Maser

Osebni trener | Maser

miha@formanatura.si

Miha, sicer po izobrazbi magister ekonomskih znanosti ter več kot desetletnimi izkušnjami na vodstvenih mestih v podjetjih, se s športom ukvarja že od otroških let. Dolga leta se je posvečal borilnim veščinam, kot so karate, Tea-Kwon-Do, Kick Box in Ki-Aikido. S svojo vztrajnostjo in odločnostjo je s kolesom prepotoval Slovenijo, Hrvaško, J. Ameriko, Južno Afriško Republiko in Novo Zelandijo. Pri vsem tem pa mu je bil od 18. leta starosti dalje v pomoč tudi fitnes in funkcionalna vadba, kar mu je odprlo nova obzorja ter omogočilo še bolj aktivno in zdravo življenje, zaradi česar se je odločil za izpopolnjevanje v tej smeri. Poleg številnih izobraževanj in usposabljanj je pridobil tudi licenco inštruktorja fitnesa Fitnez Zveze Slovenije (FZS) in kondicijskega trenerja na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani.

V vseh letih svojega osebnega trenerstva v sklopu različnih fitnes centrov si je nabral veliko izkušenj na področju fitnesa, funkcionalne vadbe, kot tudi ostalih športov. Kot profesionalni osebni in kondicijski trener, svetovalec za prehrano in zdrav način življenja je ustanovil tudi FormaNaturo (www.formanatura.si), v sklopu katere s pomočjo različnih strokovnjakov svojim varovancem pod nadzorom zagotavlja hitrejši in kvalitetnejši napredek ter doseganje zadanih ciljev.

Vodi ga moto, da so današnji rezultati posledica včerajšnjih odločitev, k temu pa dodaja, naj bo pristop k novo zadanim ciljem konstruktiven in pozitiven!

Usposobljenost:

• Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport – kondicijski trener (2. stopnja)
• Fitnes Zveza Slovenije – inštruktor fitnesa (2. stopnja usposobljenosti)
• Varna vadba v nosečnosti – ZFS, Združenje Fizioterapevtov Slovenije
• Maser – HIGEJA, Šola za maserje in terapevte (klasična masaža)
• Maser – HIGEJA, Šola za maserje in terapevte (športna masaža)
• Maser – HIGEJA, Šola za maserje in terapevte (refleksoterapija)
• Maser – HIGEJA, Šola za maserje in terapevte (Bownova terapija I)
• Maser – HIGEJA, Šola za maserje in terapevte (Bownova terapija II)
• Maser – SPIRITOSO, Tečaji za masaže (Masaža MPT, Trigger Point Terapija)
• NITA – Nasara International Taping Academy (Kineziotaping licenca)
• Interaktivna neurostimulacija (Dobre prakse za akutna in kronična obolenja) – InterX Clinic

Licence:

• EQF (European Qualifications Framework) – fitnes inštruktor (3. Stopnja)
• Schwinn – Cycling inštruktor
• TRX Suspension Training® – TRX inštruktor

Zunanja sodelavka

Po zaključku študija fizioterapije na Višji šoli za zdravstvene delavce v Ljubljani leta 1993, je izobraževanje nadaljevala v tujini, na magistrskem študiju na University of East London v Angliji. Poklicno pot je začela na tedanjem Inštitutu RS za rehabilitacijo – Soča in jo od leta 1998 nadaljevala na Oddelku za fizioterapijo Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani.

Leta 2000 je v Angliji uspešno opravila specializacijo s področja kontinence. Od leta 2011 je kot fizioterapevtka s specialnimi znanji zaposlena na Ginekološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani. Njeno strokovno in raziskovalno delo je osredotočeno na zdravje žensk, predvsem na urinsko in fekalno inkontinenco ter zdravljenje mišično skeletnih težav v nosečnosti in po porodu.

Članica Združenja fizioterapevtov Slovenije je od leta 1993, članica Sekcije fizioterapevtov za zdravje žensk pa od njene ustanovitve leta 1996. Dva mandata je bila podpredsednica Mednarodnega združenja fizioterapevtov za zdravje žensk in članica Razširjenega strokovnega kolegija za fizioterapijo pri Ministrstvu RS za zdravje. Je gostujoča urednica pri reviji ameriške sekcije za zdravje žensk - Journal of Women's Health Physical Therapy.

V prostem času vodi vadbo za ženske v zrelih letih, za ženske z osteoporozo in nosečnice in ženske po porodu. Njeno veliko veselje so potovanja in spoznavanje novih krajev.

Zunanja sodelavka
Maserka

Maserka

Ema je že od nekdaj ljubiteljica športa za katerega jo je navdušil oče. Svojo športno kariero je pričela že v rani mladosti, in sicer sprva kot rokometašica in odbojkašica v nadaljevanju pa se je posvetila plavalni karieri, ki jo je zaradi študijskih obveznosti počasi opustila.

V sedanjem času svoj mir najde v naravi in z delom z ljudim. Hribi in morje ter funkcionalni treningi v Feniks Studiu ji predstavljajo pravo mero s čimer si napolni energijo.

Kot študentka fizioterapije se zaveda pomembnosti redne telesne aktivnosti in aktivnega načina življenja, kar poizkuša približati tudi svojim vadečim, saj se zaveda da redna telesna dejavnost pozitivno vpliva tako na splošno fizično kot tudi na psihično stanje človeka.

Ker je za ravnovesje telesa pomembna tudi sprostitev, se je v sklopu študija posvetila tudi masažam in to osnovno znanje nadgradila na tečajih. Poleg številnih tečajev in seminarjev, pa svoje izkušnje pridobiva tudi kot fizioterapevtka v URI Soča, kjer pomaga tako v sami ambulanti kot tudi na oddelku po možganskih kapeh, ter vodi skupinske vadbe.

Usposobljenost:

  • Univerza v Ljubljani Zdravstvena fakulteta – univ. dipl. fizioterapevt
  • Maser – SPIRITOSO, Tečaji za masaže (Masaža MPT, Trigger Point Terapija)
  • IASTM – HIGEJA, Šola za maserje in terapevte (IASTM – Instrument Adsisted Soft Tissue Mobilization)