Zunanji strokovni sodelavci

Zunanja sodelavka

Zunanja sodelavka

Po zaključku študija fizioterapije na Višji šoli za zdravstvene delavce v Ljubljani leta 1993, je izobraževanje nadaljevala v tujini, na magistrskem študiju na University of East London v Angliji. Poklicno pot je začela na tedanjem Inštitutu RS za rehabilitacijo – Soča in jo od leta 1998 nadaljevala na Oddelku za fizioterapijo Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani.

Leta 2000 je v Angliji uspešno opravila specializacijo s področja kontinence. Od leta 2011 je kot fizioterapevtka s specialnimi znanji zaposlena na Ginekološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani. Njeno strokovno in raziskovalno delo je osredotočeno na zdravje žensk, predvsem na urinsko in fekalno inkontinenco ter zdravljenje mišično skeletnih težav v nosečnosti in po porodu.

Članica Združenja fizioterapevtov Slovenije je od leta 1993, članica Sekcije fizioterapevtov za zdravje žensk pa od njene ustanovitve leta 1996. Dva mandata je bila podpredsednica Mednarodnega združenja fizioterapevtov za zdravje žensk in članica Razširjenega strokovnega kolegija za fizioterapijo pri Ministrstvu RS za zdravje. Je gostujoča urednica pri reviji ameriške sekcije za zdravje žensk - Journal of Women's Health Physical Therapy.

V prostem času vodi vadbo za ženske v zrelih letih, za ženske z osteoporozo in nosečnice in ženske po porodu. Njeno veliko veselje so potovanja in spoznavanje novih krajev.

Psihoterapevt

matjaz.kosir@psiho-terapevt.si

Cesta življenja je polna ovinkov, razpotij in nevarnih odsekov. Občasno se znajdemo v situaciji, ko se »čas ustavi«. Tedaj se zazremo vase in vprašamo, kje sem, kam želim ter kako priti tja.

Matjaž Košir je diplomiran pedagog in zgodovinar. Deset let je opravljal delo pedagoga – terapevta, vodil socio-terapevtske skupine in se ukvarjal tudi z individualnim terapevtskim delom. Bil je vzgojitelj predšolskih otrok, od leta 1995 do 2009 pa je deloval tudi kot višji svetovalec in trener v Socius d.d. Ljubljana. Bil je trener Treninga Dale Carnegie® in je specializant integrativne transakcijske analitične psihoterapije. Leta 2009 je začel z individualno prakso ter pomagal že številnim klientom z različnimi težavami.

Veliko izkušenj ima z vodenjem treningov, predavanji na seminarjih in izvajanjem delavnic, coachingom, individualnim terapevtskim delom in analizo ter oceno kompetenc za vodstva in sodelavce v slovenskih gospodarskih družbah. Vsebine in področje njegovega strokovnega dela so oblikovanje timov in timsko delo, medosebni odnosi, razvoj osebnostnih in poslovnih potencialov, ocena in razvoj kompetenc, čustvena inteligenca, učinkovito delo v skupini ter obvladovanje stresa. Usposobljen je tudi za izvajanje terapije s tehniko EMDR.

Prepričan je, da lahko določene situacije razrešujemo bodisi z lastnim premislekom ali s pomočjo prijateljev ter izkušenj drugih ljudi. Vendarle pa določeni dogodki zahtevajo posvetovanje s strokovno usposobljeno in izkušeno osebo, ki pripomore k jasnejši in lažji odločitvi.

Usposobljenost:

• IPSA (Inštitut za integrativno psihoterapijo in svetovanje) – Diplomiran psihoterapevt
• IPSA (Inštitut za integrativno psihoterapijo in svetovanje) – EMDR 1. stopnja
• IPSA (Inštitut za integrativno psihoterapijo in svetovanje) – EMDR 2. stopnja
• Dale Carnegie Training – Trener treninga TDC
• Dale Carnegie Training – Trener trenerjev

Psihoterapevt
Nutricionist

Nutricionist

niko@formanatura.si

Niko je po izobrazbi magister farmacije in univerzitetni diplomirani ekonomist. V mladosti je tekmovalno igral tenis, med gimnazijo golf, kot študent pa se je zaljubil v košarko. Celo življenje je tako bil in ostaja športno zelo aktiven, ob začetku študija farmacije in podrobnejšega spoznavanja delovanja človeškega telesa pa se je začel intenzivno ukvarjati s pomenom zdrave prehrane in ostalih koristnih navad pri preventivi bolezni.

Sprva so ga v to vodili povsem lastni interesi iskanja zdravega načina življenja, dodatno pa ga je v raziskovanje področja spodbudilo spoznanje, da znanstveno neutemeljene informacije o prehrani pri ljudeh pogosto povzročajo veliko zmede. Certifikat za prehranskega svetovalca je opravil po uveljavljenem programu Precision nutrition, ki je že več kot 200.000 ljudem pomagal, da so z enostavnimi navadami dosegli trajne življenjske spremembe (ustanovitelj programa, dr. John Berardi, je prehranski svetovalec podjetij, kot so Nike, Apple in The New York Times).

Ker verjamemo, da vam bo njegov program Zdrave navade všeč, vam ponujamo možnost enomesečnega brezplačnega testiranja programa, po katerem se lahko sami odločite, če želite nadaljevati.

»Obstaja enostavna pot do trajnih sprememb.«

Usposobljenost:

• Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani – Magister farmacije
• ACE (American Council on Exercise) – Osebni trener
• Precision Nutrition – Prehranski svetovalec